Gezonde school

Springbok international is gezonde school!

Gezondheid boven alles

Springbok International is officieel een gezonde school en daar zijn wij trots op! We voldoen ruim aan de landelijke eisen op het gebied van bewegen, gezond eten, maar ook van sociaal emotionele ontwikkeling, natuur en milieu.

Bewegen op Springbok International

Wij zijn de sportiefste school van Nederland (beste sport-actieve beleid). Twee of drie keer per week krijgen onze leerlingen gymnastiek van onze vakleerkrachten.

Verder is ons extra lestijd-programma heel actief volgens de visie: “Speelgedrag” van Erik Boot. Tussen de middag wordt het buitenspelen door specialisten geregeld. Ook hier werken wij actief volgens de visie van ‘Speelgedrag’.

Na schooltijd bieden wij meer mogelijkheden voor extra beweging. Bijvoorbeeld sporten van verenigingen uit de buurt en een programma gericht op een gezonde leefstijl. Dit is een combinatie van beweging en voeding.

Gezond eten

Ontbijt

Een goed ontbijt is belangrijk om de dag goed te kunnen beginnen. Wij verwachten van ouders dat zij onze leerlingen, voordat zij naar school gaan, goed hebben laten ontbijten. Voorbeelden van een goed ontbijt:

  • Een glas sinaasappelsap, yoghurt met fruit en een stuk ontbijtkoek
  • Een beker halfvolle melk, een bruine boterham en een stuk fruit.

 

Tussendoortje en lunch

Onze leerlingen blijven de hele dag op school. Het is daarom belangrijk dat u zorgt voor goed eten en drinken als tussendoortje en voor de lunch.

Als tussendoortje stimuleren wij het eten van groente en fruit. Wij doen ook mee aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. 20 weken lang krijgt uw kind 3x per week fruit of groente aangeboden op school. Voor de overige dagen én de rest van het jaar verwachten wij dat u dit zelf meegeeft aan uw kind.

Daarnaast is het handig om de lunch in een broodtrommel mee te geven. Voorbeeld van een goede lunch:

  • 2 bruine boterhammen met kaas/worst en een pakje halfvolle melk.

Water is het beste drinken voor kinderen. Bij inschrijving ontvangen de leerlingen een waterfles, die zij de hele dag kunnen gebruiken!

Traktaties

Kinderen mogen op hun verjaardag trakteren.

We stimuleren gezonde traktaties, zoals een versierde mandarijn.

Gezonde traktaties worden beloond met een mooie foto in de gang!